Webáruház: galériaágyak, ágyak, ágyrácsok, egyéb termékek Bevásárlókosár tartalma Regisztráció a webáruházba megrendeléshez Segítség, leírás a webáruház használatához Vásárlási és egyéb információk - szállítás, fizetés, átvétel Árajánlat-kérés egyedi méretű vagy kivitelű galériaágyra Árajánlat egyedi emeletes ágyra

Termékeink

Fotóink

Hol talált ránk?

Honnan értesült rólunk? (Köszönjük segítségét válaszadásával!)
 

Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
Galériaágy elhelyezése, összeszerelés feltételei Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 
Írta: Cyrrus Bt   
2017. május 15. hétfő, 11:16

Galériaágy rendelése előtt lényeges ismerni a helyiség méreteit, felmérve, hogy a kívánt ágy valóban elhelyezhető, illetve összeszerelhető-e az adott helyen, valamint funkcionálisan használható lesz-e (például, a galériaágy létrájának megközelítéséhez marad-e elegendő hely).

Galériaágy külméretei
Nagyon fontos, hogy a galériaágy méretének kiválasztásakor ne a fekvőfelület, hanem az ágy külméretei szerint tervezzen!
Egy 205 centiméteres beugróba például nem fog - hosszirányban - elférni egy Bazsa 90*200 galériaágy, mivel annak külméretei körülbelül 100*210 cm, plusz a feljáró helyfoglalása.
Az ágy elhelyezkedésekor szintén számolni kell a feljáró - galériaágy síkjából kinyúló - méreteivel is.
Az egyes ágyak külméretei megtalálhatók a termék-adatlapukon.

Szerelési méretek
Szintén nagyon lényeges, hogy a galériaágy külméretén túl annak szerelési méreteivel is számoljon. A Nimród (gyerek) és Bazsa (felnőtt) galériaágyak minimális szerelési méretei +25-40 centiméter, az ágykeret külméretének szélességi és hosszúsági irányában egyaránt. Ez azt jelenti, hogy a termékadatlapon szereplő külső méreteken túl még ekkora helyre van szükségünk az egyes ágyelemek összeillesztéséhez, illetve (géppel történő) rögzítéséhez.
Ennek figyelembe vételével az alábbi esetek merülhetnek fel:

- Galériaágy elhelyezése egy nagyobb helyiségben, ahol a falhosszúság mindkét irányban legalább 40 centiméterrel nagyobb, mint maga az ágy külméretei. Ebben az esetben a galériaágy gond nélkül összeszerelhető.

Galériaágy szerelési helyszükséglete
(Galériaágy összeszereléséhez szükséges szerelőhely)

- Galériaágy elhelyezése egy nagyobb helyiségben, ahol a falhosszúság bármely irányban kevesebb, mint 40 centiméterrel, de legalább 20-20 centiméterrel nagyobb, mint maga az ágy külméretei. Ebben az esetben általában el tudjuk végezni a helyszíni összeszerést, de kérjük, hogy előzetesen, még a megrendelést megelőzően szíveskedjen tájékoztatni bennünket a helyi adottságokról, galériaágy helyének méreteiről.

- Galériaágy elhelyezése egy beugró részen (pl. sarok és szekrény között), ahol a rendelkezésre álló távolság az egyik irányban csak pár centiméterrel (bútormozgatási helyszükséglet) haladja meg az ágy külméretét. Amennyiben a beugrón kívül a szoba további része tágasabb, lehetőséget biztosítva az ágy összeszerelésére (fenti pontok szerint), és az közvetlenül az ágy helyével (beugró résszel) határos, úgy a galériaágy összeszerelését el tudjuk végezni a szobában, majd összeszerelt állapotában toljuk a helyére, a falhoz történő rögzítéshez.

Galériaágy elhelyezése beugró részen
(Galériaágy elhelyezése beugró részen)

- Amennyiben a szoba szélessége megegyezik a benne elhelyezni kívánt galériaágy külméretével, vagy annak plusz szélessége nem haladja meg (minimum 20 centiméterrel sem) a galériaágy külméretét, úgy az ágy nem szerelhető össze! Lényeges tudni, hogy ez esetben az ágyat semmilyen módon nem tudjuk összeszerelni, vagy szerelés után a kívánt helyére húzni, átlós irányban sem lesz elegendő a hely a beforgatásához!

Galériaágy nem helyezhető el a keskeny szobában
(Galériaágy nem helyezhető el, illetve szerelhető össze a keskeny szobában!)

- Ha a galériaágy fekvőfelülete közel azonos, mint a rendelkezésre álló hely, az ágy külméretei miatt nem fog beférni, még akkor sem, ha az összeszereléshez rendelkezésre állna nagyobb terület! Az ágy külméreteivel (+1-2 cm a mozgatáshoz) szükséges számolni az elhelyezés szempontjából.

A galériaágy külméretei meghaladják a fekvőfelület méretét!
(A kívánt fekvőfelülettel egyező falhossz esetén az ágy külméretei miatt nem helyezhető el!)

Amennyiben a fenti esetek közül nem egyértelműen beazonosítható az adott szerelési hely (illetve helyiség elrendezése), úgy kérjük, hogy előzetesen mindenképpen szíveskedjen elérhetőségünkön egyeztetni, még megrendelést megelőzően! (Egy e-mailben átküldött, kézi, felülnézeti vázlatrajz a helyiség alaprajzáról, a galériaágy helyéül szolgáló méretek centiméter pontosságú jelölésével nagyban megkönnyítheti és egyértelműsítheti a későbbi bonyodalmak elkerülését.) Elérhetőségeinken munkaidőben ingyenes telefonos és online tanácsadással állunk szíves rendelkezésére!

Már gyártásra került termék esetén, illetve helyszíni kiérkezésünkkor szembesülve a nem megfelelő szerelési adottságokkal, sajnos nem áll módunkban a készre gyártott terméken szakszerű módon, műhely-körülményeknek megfelelően módosítani. Így azt kizárólag összeszerelés nélkül adjuk át, vagy pedig helyszíni "rögtönzött" megoldással (külön helyszíni kivitelezési felár ellenében), a Megrendelő kizárólagos felelősségére és kockázatára tudjuk csak összeállítani.

Módosítás dátuma: 2017. május 15. hétfő, 12:21